المقادير :
• 1 حبة بطاطس مقطعة مكعبات
• 1 حبة بطاطس كاملة مقشرة
• 2 حبة جزر
• 1 كور كرفس مقطع شرائح
• 1 كوب مكعبات لحم رومى بارد
• 1 بصلة مفرية
• 1 كوب ذرة حلوة
• 2 كوب مرقة دجاج
• ملح – فلفل اسود
• رشة زعت
الطريقة :
1. نشوح مكعبات البطاطس فى كمية قليلة من الزيت مع البصل ثم ضيفي للمتبقي الكرفس والجزر وحبة البطاطس الكاملة والتوابل والمرقة واتركيها لتغلي على نار هادئة حتى تنضج البطاطس .
2. قومى بنزع حبة البطاطس الكاملة وأخفقيها فى الخلاط مع القليل من الحليب حتى تنعم تماما ثم أعيديها لوعاء الشوربة ثم ضيفي الذرة ومكعبات اللحم البارد واتركيها لتغلي لمرة واحدة ثم تقدم دافئة.